Foto op Favors

8 unieke ideeën voor fotogeschenken

september 20, 2018 Door fotogeschenken 0

Het is het leukst als je een cadeau kunt weggeven dat bijzonder is. De ontvanger ziet direct dat je er werk van hebt gemaakt. Fotogeschenken bieden een ideale mogelijkheid om een persoonlijk cadeau te realiseren. De ontvangers (vooral grootouders!) houden van de geschenken, omdat ze zo attent zijn. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat de vele ongebruikte afbeeldingen op jouw pc eindelijk zichtbaar en gebruikt worden.

In deze blog vind je 10 ideeën voor fotogeschenken. De meeste van deze ideeën voor fotocadeaus kun je binnen een paar uur maken. Als je dit cadeau voor verschillende familieleden kunt gebruiken is dat natuurlijk alleen maar handig.

Als het gaat om de prijs kun je ervoor kiezen op de fotogeschenken zelf te maken of om gebruik te maken van een online service.

1) Fotodoos
blank

Erg stijlvol is een ​​speciale fotodoos te hebben met fotoprints erin. Een gepersonaliseerde juwelenkist is prachtig, maar niet goedkoop. Natuurlijk is een goedkopere optie eenvoudigweg het kopen van een niet-gepersonaliseerde houten of kartonnen doos, een paar afgedrukte foto’s, en je maakt het zelf…

2) Agenda

blank

Een persoonlijke kalender is elk jaar leuk om te geven. Je kunt een eigen ontwerp maken met Photoshop, maar je kunt gemakkelijk sjablonen hiervoor gebruiken van online aanbieders om je eigen foto agenda te maken.

3) Gepersonaliseerd cadeaupapier
Je kunt foto etiketten maken voor kinderen die nog niet kunnen lezen, met behulp van afbeeldingen van de ontvanger op hun pakket. Op die manier kunnen kinderen optreden als “Sinterklaas” en de geschenken uitdelen.
Je kunt het eenvoudig zelf maken door je afbeeldingen op een kaart te printen, in vorm te snijden en vervolgens met een perforator een gaatje maken, maar als je weinig tijd hebt, kun je ook online je cadeaupapier bestellen.

4) Fotocollage
Je kunt dit vrij gemakkelijk zelf maken (mits je in zekere mate Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma hebt), maar je kunt ook gewoon een gratis storyboard- of collagesjablonen gebruiken, je foto’s toevoegen en ze afdrukken met je eigen printer.
Als je geen Photoshop hebt, en geen zin hebt om op zoek te gaan naar een aangepaste kunstdruk, kijk dan eens naar Pic Monkey, je maakt hier gratis collages 🙂

5) Schoolboek voor kinderen

Voor jonge kinderen is het superleuk om hun eigen eerste schoolboek te maken, met behulp van je eigen foto’s. Bijvoorbeeld voor namen en gezichten, maar je zou er een kunnen maken met de letters van het alfabet, of getallen, enzovoort, elk met je eigen afbeeldingen en daarom voor je kind te personaliseren.

6) Foto onderzetters
blank

Online vind je een enorm assortiment foto-onderleggers die je kunt maken. Je kunt daarbij kiezen uit -verschillende soorten materiaal waarop het is afgedrukt (kurk, steen, papier enzovoort). Als je een beetje creatief bent kun je natuurlijk ook je eigen foto-onderzetters maken.

7) Fotomagneten
blank

Wat dacht je van leuke fotomagneten? Bijvoorbeeld deze XXX, die je kunt afdrukken op piepkleine kleine magneetjes. Super schattig. Maar ook hiervoor geldt dat je ze natuurlijk ook zelf kunt maken.

8) Aangepast fotoboek
blank

Eigenlijk kan geen van de fotogeschenken op tegen het fotoboek. Het maken van een fotoboek is superleuk. Je beleeft de vakantie of speciale gebeurtenis nog een keer terwijl je lekker aan het knutselen bent.

Volg ons of like ons: